Medical Exercise Specialist (MES) képzés szakmai támogatási nyilatkozat

A Medical Exercise Specialist képzésünk és a végzett MES szakemberek hazai szakmai elfogadtatása, valamint az egészségügyi folyamatokba történő integrálása jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Igaz, 20 év kellett, hogy beérjen, megvalósuljon ez a törekvés, ez a gondolat. 2002-ben írtam a fotón szereplő házi dolgozatot "Helyem egy elképzelt skálán" címmel a Testnevelési Egyetem gyógytestnevelés szakán. Emlékeztem rá, megkerestem és megtaláltam egy régi gépemen elmentve.

A lényeg a 2002-es esszéből:
"A speciális populáció edzésére vonatkoztatva azonban hiányosnak érzem a tudásom. Nehéz olyan autentikus információhoz jutni, melyből például az egyes belbetegségek mozgásterápiáját tökéletesen el lehet sajátítani. Feladatomnak érzem azt, hogy a testnevelőket, gyógytestnevelőket (és edzőket) olyan helyzetbe hozhassam, hogy ők lehessenek azok a gyakorlati szakemberek, akik bizonyos továbbképzéssel alkalmassá válnak arra, hogy a fitnesz termekbe járóknak normális -nem a testépítő szemléleten-, hanem a képességek harmonizációján alapuló egészségi állapot fejlesztést végezzenek."

Érdemes hát kitartani a célok mellett, érdemes következetesen dolgozni még akkor is, ha rögös út vezet oda és az elején nem sokan támogatnak! Hiszem, hogy a MES tudással felvértezett edzők, orvosok, egészségügyi dolgozók összefogásával egy új korszak jött el a krónikus betegséggel élők mozgásprogramjának tervezésében, vezetésében.

A linken olvasható, a Pécsi Egészségtudományi Egyetemtől származó szakmai elismerés azt hiszem magáért beszél.

A szakmai támogatási nyilatkozatról itt olvashattok:
Fitness Trend Magazin - Medical Exercise Specialist (MES) képzés szakmai támogatási nyilatkozat

Tags